Vælg en side
sdc2

Nutidens computerspil er hæsblæsende, action fyldte virtuelle eventyr. Disse spil kan slet ikke mere sammenlignes med de gamle Super Mario lignende platform spil, for bare nogle år siden. At spille et af de nye massive onlinespil kræver en hel del. Det gælder både for spilleren og for udstyret. 

Gaming er endda blevet opløftet til en rigtig sport. Der findes nationale og internationale mesterskaber. Det er nok kun et spørgsmål om tid, at e-sport bliver en olympisk disciplin. Og hvorfor mon ikke?

Hvis skak kan være en olympisk disciplin, hvorfor skulle Counterstrike så ikke være det?

Men hvis du drømmer om succes indenfor gaming, eller e-sport, må du hellere sørge for at du har noget ordentligt udstyr. Med en halvdårlig Pc eller en sløv mus, kan du glemme alt om at være med. Dit grej skal være mindst så godt som dine reflekser, instinkter og taktiske evner.

Godt gaming udstyr er ikke billigt

Det kræver en investering hvis du vil have udstyr der kan måle sig i konkurrencen. Et komplet gaming set vil lette din bankkonto med et 5-cifret beløb. En nogenlunde spilleværdig PC koster hen imod 7-10.000. Men så mangler du stadig en-to-tre gode skærme, en gaming mus, og et godt tastatur. 

Pc’en og ikke mindst grafikkortet, styrer hvor godt dit spil kører. Skærmene bestemmer hvor meget og hvor godt du kan se. Musen er ligesom din aftrækker hvis du spiller skydespil. Og tastaturet er en slags uundværlig Schweizerkniv. 

Alle disse dele skal spille godt sammen med hinanden. Både mus og tastatur skal oveni købet også være ergonomisk passende. Du må aldrig undervurdere hvor vigtig ergonomien er. Især når du spiller seriøst, dvs. mange timer om ugen eller dagen. Så er en god ergonomisk mus og tastatur dit eneste værn mod museskader. Disse kan endda blive kroniske og medføre alvorlige handicap på livstid. 

gaming pc

Når du ikke har råd

Godt gaming udstyr og en god tastatur koster en sjat penge. Det kan blive en stor engangs- investering. Måske mere end du umiddelbart har råd til. Hvis ikke du har en rig onkel eller lignende, har du måske brug for at tage et lån.   

Heldigvis er det meget nemt i dag, at låne penge. Det kræver kun et dansk CPR nummer, en NEM id og en smartphone. Har du disse 3, så kan du på ganske kort tid få et forbrugslån. Og ja, du skal også være fyldt 18 år som minimum, for at tage et lån. 

Husk også, at et lån kun er en løsning på et midlertidigt pengeproblem. Når du ikke har penge nok til en større enkeltudgift kan et lån løse problemet for dig. Men ikke hvis du har vedvarende pengeproblemer. Så skal du enten nedbringe dine udgifter eller forhøje dine indtægter. Bedst er naturligvis både og. 

Kan du låne trods en RKI registrering?

Ja, det kan lade sig gøre, at låne penge trods RKI. Men det kræver en lille indsats fra din side. Først skal du tjekke om du rent faktisk ER registreret i RKI. Hvis du er i tvivl, så er du nok ikke det. En RKI registrering kan nemlig kun ske igennem en retssag, eller hvis du på skrift har indrømmet et betalingssvigt. Du bliver ikke automatisk RKI registreret, hvis du mister nogle afdrag.

Hvis du har en retsgyldig RKI registrering, er det stadig muligt at tage et lån. Men i så fald vil det være en god ide at du laver et budget. På den måde kan du vise en lånyder at du er seriøs og at du også har råd til at tilbagebetale dit lån. Så kan de nemlig forhandle dig til lavere renter end ellers.

dreng med gaming station